Monday, February 21, 2011

Mase kecik dulu zaman sekolah :)

1. Tak pernah segan pon kalo pakai bj comot2 bila kua jalan2. Dengar je bunyi enjin kete,menggelupur berlari kua,baju apa belakang cerita janji tak kena tinggal.

2. Kalau pegi sekolah,bawak bekas pensil yg boleh bukak depan belakang (yang magnet) tuh,muke punya la bangga macam dia la sorang yang ada benda tuh.

3. Bekas botol air mineral tak main la,mesti nak yang bentuk telepon or yang bile tekan button,toinkk,kelua straw n siap ada tali lagi.

4. Bawak bekal makanan,nasik goreng ke ape ke. Tapi sekarang nak bawak bekal pegi kelas? Fikir 50 kali rasanya.

5. Kasut sekolah? Kalau tak kapur memang tak sah la rasanya. Biasanya mama yang tolong bubuh kapur.

6. Beg sekolah,da macam kura-kura. Beg besar macam cengkerang. Lagi besar,lagi bangga. Buku sekolah sume nak sumbat dalam beg. Da masuk sekolah menengah,sumbat je dalam laci meja.

7. Dulu tak pakai whiteboard tp pakai blackboard,paling suka amik kapur and patahkan. Ada kapur warna putih,kuning,pink and hijau.

8. Dulu2 rajin btol belajar,kalo buku tulis tuh da abih,nak tambah buku baru cikgu suruh gam kat kulit buku. Bila buku tebal rasa bangga sebab nampak lebih rajin dr org lain :)

9. Bila ada subjek Pendidikan seni,wajib la nak lukis rumah,gunung ganang or laut pastu ade awan.

10. Bila gado dengan kawan2,haruslah pakai surat2. Kamu nape xnk kawan dgn kite?

11. Bila subjek Pendidikan Jasmani dan Kesihatan,paling suka! Suka sangat berhibur budak2 nih.

12. Bila hari Guru,desak mak ayah untuk beli hadiah untuk cikgu. Rase macam kesalahan pulak bila tak bagi hadiah kat cikgu. Bagi pen pon jadi la.

13. Kalo gado dengan kawan2,bila nak baik semula kene salam pastuh lupakan ape yg da jadi and sambung main semula.

14. Bila parents bagi duit belanja,paling suka beli jajan. Super ring,nyam2,satay ikan n kdg2 ade beli ice cream,jambu,kacang kuda,bendera yang ade bijik2 colorful kat tiang bendera tuh. hehe.

15. Transport? Naik bus sekolah,bisingnye jangan cakap la,tingkap bus boleh bukak,separuh badan memang wajib kua dari tingkap sebab sibuk nak babai kawan2 mcm esok da tak jumpe da.

16. Time perhimpunan,paling taat la. duk diam and dengar. mase sekolah menengah,ko duduk kat tapak perhimpunan pastuh ko jd pengulas sukan.

17. Cyberpet! Paling suka la bila dapat battle dengan kawan2. Berlagak habis sebab ade cyberpet.

18. Pensel? pensel mekanik x boleh pakai lagi time nih so pakai pensel 2B or pensel yang boleh tolak keluar pastuh masuk balik kat belakang tuh,banyak gila mata pensel die.

19. Paling obses dengan sharpener yang kite sumbat dlm tuh pastuh pusing je untuk asah,tak payah nak pegi belakang kelas untuk asah pensel.

20. Gigi kalau tak rongak tak sah. Ada yang tak ada gigi depan,semua tak ada tapi relax saje la kan. Kira selamat la rongak time kecik nnt sekolah menengah baru nak cabut gigi depan mmg tak la!

No comments: