Thursday, February 20, 2014

20 Februari 2014 : Makeup review

Gambar : Google
Supra Kryolan Foundation NB

After pakai moisturiser,aku pakai Supra Kryolan Foundation ( Code NB). Antara foundation terbaik pernah aku jumpa sebab foundation ni mampu cover jerawat dan parut jerawat,tak bercapuk bila pakai. Aku terbeli oundation ni after baca review orang ramai,"foundation ni make up artis selalu guna untuk makeup pengantin". Okay,aku pun beli. Harga boleh tahan la,bekas kecik harga RM30 kot aku beli hari tu. Tapi tak kisahlah,hasilnya bagus :) 




Silkygirl Eyebrow Pencil

Selalu beli yang ini :) Kening aku dah memang sedia lebat and aku tak cukur kening. So just lukiskan sikit je. Ada request untuk buat tutorial lukis kening tapi aku tak buat sebab aku malu. Haha. Bila lukis kening,idola haruslah Nora Danish and Wawa Zainal. Kening diorang tebal dan cantik. Disebabkan aku tak mencukur kening,bulu bulu halus bawah kening tu aku just cover dengan concealer or foundation. Jangan silap lukis pulak,kang jadi macam ni 

Okay gurau saja. Ni dalam cerita Sifu dan Tongga. Comel jugak what? Lain dari yang lain.




 Eye Shadow : Tak ada brand,just beli dekat Hinode Shop 5 Ringgit satu barang 5 Ringgit per item tu. 

Biasanya,eye shadow glitter ni,kesan dia nampak cantik sikit. Kalau silap beli eye shadow,akan nampak macam sapu tepung berwarna atas kelopak mata. Lagi satu brand yang aku rasa agak cantik,IN2IT. Glitter memang terbaik la. Mata nampak redup redup gituuu. Nak pakai berus eye shadow boleh,pakai jari boleh pakai cotton bud pun boleh. Ikut suka hang la naa.





Silkygirl Blusher

Dah start pakai yang ini sebab suka warna dia. Cuma berus dia tu kecik sangat,susah sikit nak guna. Beli berus lain okay. Biasanya aku pakai blusher dulu,baru guna compact powder sebab tak nak warna blusher ni terlalu obvious macam muka kena tampar,merah merah sangat kita tak nak okay. Buat bagi natural saje.




Compact Powder : PIXI

Aku biasa beli yang nombor 2 dan 3 dari kiri tu. Bedak ni bagus,muka nampak gebu saje :) suka sangat. Start pakai dari zaman Diploma lagi. Pun sebab terpengaruh,kawan cakap mak andam selalu guna. Aku pun beli tapi nasib baiklah bedak ni bagus. Sesetengah orang suka pakai loose powder tapi aku tak tahan sangat sebab masa nak pakai tu,termasuk dalam hidung la apa la so guna compact powder,senang sikit :)


Sekian,makeup review dari seorang Khadijah. Terima kasih.

1 comment:

Wahyunie Wahip said...

Huu saya pun pakai bedak pixi juga. Biasa saya guna yang natural. No. 2 rasanya. Huu kena dgn muka saya. Dan lagi satu bedak pixi ni mcm buat muka kita nampak gebu & bersih gitu... Hee

p/s done follow your blog. don's mind please visit my blog & follow sekali. hewhew thanks

tentangaku-ayu.blogspot.com