Tuesday, January 3, 2017

Happy New Year 2017

Alhamdulillah I have made it,managed to survived 2016 with lots of obstacle and difficulties but 2016 was a good year too. Alhamdulillah for those people yang always be by my side when I was down and thank you juga pada yang ada waktu senang. 


Nak survive dalam keadaan gaji di office sangkut 3-4 bulan,terpaksa menjahit beyond my limit because I need money to pay bills. Fuhh. Several times jugak menangis while driving after posting customer's veils because life is hard. But then i muhasabah diri,ramai orang lebih susah. At least I have car,I have work (2 works), I have my husband,family and friends. Alhamdulillah I've won the battle.

Hopefully 2017 offers me lots of great opportunities in my career and business. I have to move faster because dad's company condition was quite critical last year (2016). Debt issues and management issue also. I've to help him 200%. Sayang kalau company ni tutup. Dah establish since 2001. Harap AD mampu bertahan. Insyaallah.

Nak jadi wife yang baikkkk. Nak menjadi hamba-Nya yang solehah,nak tingkatkan amal ibadah lebih lagi. Insyaallah.

Nak jadi anak yang baik,nak tolong family sendiri and in laws insyaallah.

Business? Harap boleh dapat keuntungan lipat kali ganda dan boleh buat saving. Huhu.

Travel dalam Malaysia,semua negeriiiiiiiiiiiiiii. Sebab aku ni tak bayar PTPTN so tak dapat travel luar negara. Kahkahkah. Okay,salah satu dalam perancangan adalh setelkan hutang belajar. Itulah balasan. Muda dulu berjoli dengan duit pinjaman tu. Rebonding rambut,shopping lepas tu padan muka kau Khadijah.


Hopefully tahun ni ada rezeki dapat baby. Try harder and doa lebih lagi and and pemakanan memang kena jaga. Berhenti Nescafe? Insyaallah. Semoga Allah bantu.


Selamat tahun 2017!

No comments: